Skip to main content
NASA Space Apps Challenge Beograd logo

NASA Space Apps Challenge Powered by Byteout

NASA Space Apps Challenge hakaton u Beogradu, 20. i 21. oktobra 2018, u Startit Centru.

Naš kolega Ivan Stanojević je i ove godine okupio Byteout Software ekipu oko NASA Space Apps Challenge hakatona. Tako se kao i prošle godine, Beograd i Srbija pridružuju ovoj globalnoj kolaborativnoj zajednici i doprinose svojim idejama i rešenjima.

20. i 21. oktobra u Startit Centru u Beogradu, bićemo deo najvećeg međunarodnog hakatona, u kome je prošle godine učestvovalo oko 25000 takmičara u 187 gradova širom sveta, a predstavili su oko 2000 rešenja.

Prijave su otvorene…

i traju do 14. oktobra, a tražimo baš vas!

Space Apps Challenge hakaton spaja znanje i podatke kojima NASA raspolaže, sa kreativnim i proaktivnim ljudima koji imaju ideje koje mogu da menjaju svet.

Kao učesnici su dobrodošli svi – svejedno je da li ste početnik ili ekspert, student ili inženjer, tražimo ljude sa idejom i željom da svet učine boljim mestom.

Broj učesnika u Startit Centru je ograničen na 32, ali svi učesnici koji se prijave moći će da učestvuju sa lokacija koje sami odaberu i da svoje projekte prezentuju na kraju hakatona, uživo ili virtuelno.

image of Earth and a satellite from space

Nasini izazovi

21. oktobra, od 17 časova, naši hakatonci će prezentovati svoja rešenja sudijama. Tema ovogodišnjih izazova su Zemlja i svemir, a objavljene su i kategorije izazova u okviru kojih su zadaci za timove.

1. Možeš li da napraviš…

Za rešavanje izazova iz ove kategorije, Nasine podatke možete da upotrebite kako biste napravili bilo šta, od zgrada, preko robota, do alata za učenje kroz istraživački rad – mogućnosti su beskrajne.

2. Pomozi drugima da saznaju više o Zemlji

Rešenja izazova iz ove kategorija mogu da budu priče, video igre, filmovi ili neka druga rešenja koja će ljudima pomoći da bolje upoznaju svoju planetu.

3. Vulkani, ledeni bregovi i asteroidi

Za rešavanje izazova iz ove kategorije, Nasine podatke treba upotrebiti kako bi se predvideli i pratili iznenadni događaji kao što su prirodne katastrofe, ili kako bi se od njih zajednice što brže oporavile.

4. Ono što je svetu trenutno potrebno…

U ovoj kategoriji zadaci će biti da se pozabavite problemima koji utiču na bitne aspekte života na našoj planeti (a i na drugim planetama) i da na kreativan način protumačite i Nasine podatke i koncepte kako biste pomogli rešavanje ovih problema.

5. Ledeni sjaj…

Za ovaj izazov Nasine podatke bi trebalo upotrebiti za posmatranje, tumačenje i bolje razumevanje Zemljine kriosfere.

6. Univerzum lepote i čuda

Izazovi iz ove kategorije će vas motivisati da se dobro zamislite i da biste našli kreativno rešenje na temu nauke i istraživanja svemira, svejedno da li je to iz naučnog, tehnološkog ili umetničkog ugla – ili čak sva tri.

Prijavite se i javite se

Za sva obaveštenja pratite nas na NASA Space Apps Srbija fejsbuk strani, tviter profilu ili zvaničnoj strani lokacije. Ovde su i odgovori na pitanja koja često čujemo od vas. Vidimo se 20. i 21. oktobra u Startit Centru!

Byteout homepage

Migrating to Shopify? Or creating a new shop?
Let's build it with accessibility in mind.


All rights reserved Byteout 2024